zondag 31 mei 2009

Europa 2009 - De mooiste Groene campagne-video's - your votes please !



22 campagne-spots van Europese Groene partijen. Ter lering ende vermaeck. Check ze allemaal en stem voor de beste Groene spot van Europa.

Wil je ze alle 22 tegelijk zien: klik hier >

Of klik op de afzonderlijke links bij onderstaande recensies.

Commentaar op de spots of op mijn recensies is natuurlijk welkom...

Meerdere recensies volgen!


1. Duitsland - Bündnis 90/Die Grünen

WUMS, das steht für Wirtschaft und Umwelt, menschlich und sozial.

Hebben Duitsers gevoel voor humor? De Grünen in ieder geval wel. Erg mooie campagne-spot, met een combi van studio-opname en fantastisch mooie animatie. Lekker kort ook: 1:31 minuten. Let ook even op de openvallende monden van de koppen op Mount Rushmore. Aanrader.


2. Portugal - Partido Ecologista 'Os Verdes'

Com 'Os Verdes' e com a CDU uma Europa para todos.

Best leuke video. Alle thema’s komen in hoog tempo langs: natuur, privatisering, Irak, kernenergie, jeugd, armoe, etc. Beetje lang (4:04 minuten) en een beetje veel ‘talking heads, maar met een doventolk als extra service. Aardige middenmoter.


3. Spanje - Catalunya - Iniciativa per Catalunya Verds

Crisi de dretes: solucions d'esquerres.

Mooie, artistieke spot in zwart-wit, op de tonen van het Europese volkslied. De crisis komt van rechts, de oplossing van links! Knetterduidelijke boodschap. En superkort: 31 seconden! Wat mij betreft: een topper.


4. Europa - European Greens

Europe needs a Green New Deal.

De gezamenlijke spot van de Europese Groenen. Boodschap: zorgen over klimaat, milieu en crisis? Kies voor groene oplossingen! Denk groot, stem Groen. Erg mooi, en met een heldere boodschap. En lekker kort: 59 seconden. In vertaling beschikbaar voor alle Groene partijen in Europa. Ook een absolute aanrader.


5. Belgie - Vlaanderen - Groen!

Groen! heeft een plan voor een echte verandering.

De Groene Big Bang: aardig concept, heldere boodschap, maar matige uitvoering. Confrontatie tussen de standpunten van Groen! en bobo’s uit het maatschappelijk middenveld. Meer een mini-docu dan een campagnespot. Kan veel korter, en kernachtiger. Lengte: 6:52 minuten. Opnieuw naar de montagetafel!

Wil je ze alle 22 tegelijk zien: klik hier >

Geen opmerkingen: